Een pop-up restaurant waar het verleden je omarmt met klassieke Vlaamse vleesgerechten vol herinneringen. Een ode aan vaders – en de smaak van vroeger.
Van 2 tot 21 juni neemt Freddy’s je mee op een zintuiglijke reis terug naar de jaren 60 en 70. Verwacht de geur van vers gegrilde steak, retro-decoratie en de diepe tonen van nostalgische muziek die je de tijd doen vergeten.
reserveren kan vanaf maandag 12 mei
Freddy’s is vernoemd naar Freddy Aerts, de vader van chef Jürgen. Freddy, een levensgenieter met een groot hart voor goed vlees, startte in 1968 samen met z’n vrouw Liliane Tavernier een beenhouwerij in de Vlamingstraat aan het Theaterplein. Daar begon ook het levensverhaal van Jürgen die als kleine gast al tussen de karkassen en de gehaktmolens rond liep. De liefde voor vlees, ambacht en lekker eten kreeg hij letterlijk met de paplepel binnen. Jaren later, toen Jürgen als chef zijn eigen potten begon te roeren, stond Freddy aan zijn zijde in de keuken. Tussen 2003 en 2012 deelden ze niet alleen recepten, maar ook hun tijd en passie.
In 2024 overleed Freddy. Als ode aan z’n vader brengt Jürgen Freddy’s liefde voor vlees opnieuw tot leven. De timing voor deze pop-up is symbolisch: Jürgen neemt tijdelijk het roer in de keuken over van Hendrik, de vaste chef van Locàle, die zijn tweede kindje verwelkomt. Freddy’s is dus ook een eerbetoon aan het vaderschap en het doorgeven van ambacht en culinair erfgoed.
OPGELET! Er zijn slechts beperkte plaatsen dus wacht niet te lang om je tafel van toen te reserveren.