Experience-restaurant Locàle is de nieuwe culinaire hotspot in Brugge waar je de hele dag kan genieten van funky food met een unieke herkomst.

Chef, eigenaar en gastheer Jürgen Aerts en Chef Hendrik Dequeker vormen samen het dynamisch duo in Locàle. Jürgen staat zelf in voor de bediening (zoals hij 25 jaar geleden als sommelier gestart is) en Hendrik wordt, na 7 jaar trouwe dienst, Chef. De principes van het gerenommeerde Kok au Vin blijven wel in Locàle overeind: uitstekende prijs/kwaliteit, topservice en een intiem kader. Maar in deze moeilijke tijden wil het duo op een andere manier mensen via eten en drinken opnieuw dichter bij elkaar brengen en werkelijk laten genieten van samen tafelen. De ultieme ambitie van Locàle: oprecht tijd maken voor de bezoekers en alle partners die zich aan het restaurant verbinden. Locàle kiest resoluut voor pure smaken, lokale seizoensgebonden bio-producten en eigen bereide producten. Het ongedwongen genieten van authenticiteit, het delen van liefde en eten en het samenzijn zijn de pilaren van Locàle.

Ons credo: take your time and honour the origin

De idee van Locàle ontsproot aan de gedachten van topchef Jürgen Aerts die tijdens de coronacrisis tot het besef kwam dat het anders moest: “Ik wou in de eerste plaats opnieuw tijd maken en tijd hebben voor de mensen rondom mij, ook de bezoekers van het restaurant. Het was een zware beslissing, maar ze is weloverwogen gemaakt met mijn gezin, mijn gevoel en de kernboodschap die we allemaal (hopelijk) geleerd hebben in deze bijzondere tijden: “Bewust tijd maken voor elkaar en zoveel mogelijk terug lokaal kopen. 

Onze partners

Locàle stimuleert het ongedwongen delen van gerechtjes, gekozen door de klant of door de chefs zelf, met unieke producten. Het is erg belangrijk om ons  lokaal te verankeren door zeer selectief te werk te gaan en een langdurige relatie op te bouwen met leveranciers die er dezelfde passie en filosofie over eten op nahouden. De combinatie van een bijna huiselijke warme sfeer met prikkelende smaaksensaties die je samen beleeft, staat centraal.

“Locàle moet een plek zijn waar je kan wegdromen en waar culinaire verrassingen nooit ver weg zijn.”

- Jürgen Aerts

Benieuwd hoe wij deze visie omzetten in unieke ervaringen aan tafel? Boek je plaats hier!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met onze privacy policy.